Grunnlaget for den spirituelle stigen

Spørsmål: Siden samhold foregår på det spirituelle nivået, hvorfor trenger vi å komme til kongressen og møtes ansikt til ansikt?

Svar: Du tror ikke det er mulig å koble deg fra internett fullstendig og istedet for leksjonene å sitte med øynene lukket og forbinde deg med oss gjennom indre ledetråder, gjør du? Tydeligvis er du ennå ikke forberedt for en slik intern kontakt. Du vil begynne å dagdrømme og meditere.

Vi forstår hverandre bedre når vi møter hverandre. Det er nødvendig å møtes, iallefall èn gang, for å kunne føle hva det er. Vi mottar inntrykk fra denne virkeligheten, fra de fem legemlige følelsesorganene – og derfor trenger vi å føle hverandre gjennom de vanlige sansene. Vi er dyr, ikke engler.

Hjernen vår består for det meste av celler som oppfatter dufter. De vokser som tare som dekker havbunnen. På tross av alt vårt moderne virtuelle nettverk, oppfører vi oss i denne verden ifølge våre dyriske instinkter. Derfor trenger vi den mest direkte kontaktformen. Ellers mangler vi, på det ubevisste nivået, store mengder av informasjon som behøves for en høyere forbindelse.

Det er viktig at vi møtes, siden vi lever i denne virkeligheten – og det er herfra vi begynner vår spirituelle opptur langs trinnene på stigen! Så om vi ikke legger grunnlaget for stigen, blir vi ikke i stand til å klatre oppover på den.

Fra andre del av den daglige kabbalaleksjonen, 9/4/12, «Spørsmål og svar angående kongressen i Brazil»

 

Kommentarer / Spørsmål