Hvem bestemmer smaken på brødet fra himmelen (manna)?

Herren talte til Moses og sa; «Jeg har hørt klagene fra Israels barn. Tal til dem og si; «Om ettermiddagen skal dere spise kjøtt og om morgenen skal dere mettes med brød og dere skal vite at jeg er Herren, deres Gud.» (Torah, 2.Mosebok, «BeShalach«, 16:11-16:12)

For å kunne forstå hva «manna» er, kan vi ta følgende sammenligning: noen ønsker å presentere en ny maskin, en «3-D printer» som er fyllt med proteiner, pasta, korn, soya og mye mer. Du trykker bare inn på printeren det du har lyst til å spise og kort tid etterpå får du ut det ønskede måltidet. Du kan få pølse laget av soyaprotein som smaker som kjøtt.

Innretningen har flere ulike produktpatroner; pepper, sitron, osv. Når ordren er gitt, forbereder printeren den og leverer den til deg på en tallerken. Har du bestilt et krydret, røkt grill-måltid? Ingen problem! Alle disse «smakene» lages av en ingrediens, feks soya.

Så hva er «manna»? Det øvre lyset har ingen særegen karakteristikk; alle egenskapene bestemmes av forbrukeren. Printerens patroner har ingen spesifikke karakteristikker; vi definerer parameterne; vi velger kombinasjonene vi ønsker og definerer dem ved bestillingen. Så du tror du har lyst på kjøtt om kvelden og brød om morgenen. Men faktisk går kun ett produkt inn i maskinen og forbrukeren bestemmer smaken, fargen og utseendet.

Fra KabTV`s «Secrets from the Eternal Book», 4/2/13

Kommentarer / Spørsmål