Hvis du engster deg for fremtiden din

Spørsmål: I det siste har folk ofte spurt meg hva kabbala egentlig er, og jeg vil gjerne gi dem en kort og enkel forklaring, men jeg får det ikke til. Hvordan kan vi forklare det vi lærer? Kan vi si at det handler om å elske din neste som deg selv?

Svar: Vi lærer å avdekke den øvre kraften som kontrollerer oss. Baal HaSulam sier det slik: «Kabbala er åpenbarelsen av skaperen ovenfor skapningene». Å ha kjærlighet for din neste er bare et verktøy. Det samme gjelder også når det er snakk om å avdekke ens onde tilbøyeligheter, og selve Toraen er et verktøy for å korrigere dem. Resultatet av dette arbeidet er at Skaperen åpenbares.

En som ikke studerer vil bare bli forvirret av ordet «skaper», og mest sannsynlig vil han tro at det har noe med religion å gjøre. Vi bør derfor forklare at det finnes en kraft i vår verden som kontrollerer alt og som er årsaken til alt som skjer, og at vi må studere og undersøke denne kraften.

Skjebnen vår avhenger faktisk av det. Vitenskapen kabbala viser oss den øvre kraften, og etterhvert begynner vi å forstå alt som skjer med oss i løpet av livet. En slik forklaring er mer forståelig for folk, siden alle er opptatt av sin egen skjebne.

Fra del fire av Morgenleksjonen 02/08/10, «Introduction to the Book, Panim Meirot uMasbirot

Kommentarer / Spørsmål