Spør deg selv!

Folk som studerer med oss i årevis stiller meg spørsmålet: «Når vil jeg endelig…? Hva kommer til å skje?» – og jeg aner ikke hva jeg skal svare dem.

Du befinner deg allerede i den øvre virkeligheten, begynn å fornem den! Og om den er skjult for deg, begynn å gjøre det du må for å avdekke den! Jeg kommer ikke til å gi dere nøkkelen!

Hvorfor ser dere alle meg som en som utfører oppdragene – og ikke som en veiviser? Jeg kan ikke oppfylle noen ting!

Si at jeg er treneren til en idrettsutøver som skal delta i de olympiske lekene. Jeg kan ikke delta istedet for ham. Jeg er treneren. Jeg kan rådgi ham og vise ham. Jeg kan gi ham ulike aktiviteter å utføre: psykologiske, fysikalsk massasje osv, alt en idrettsutøver trenger. Men jeg kan ikke delta istedet for ham. Det er på samme måte her!

En lærer i kabbala er som en skole- eller universitetslærer. Han fører deg inn i virkeligheten. Deretter må du selv oppnå målet. Du må utføre dine egne bragder ved å ta i bruk kunnskapen du har fått av fra læreren. Det samme gjelder her.

Så det er forgjeves å spørre meg: «Når?» Dere har bare dere selv å spørre.

Jeg kan til og med sitte her på podiet uten å ytre ett ord i to dager, mens dere arbeider med deres indre. Det ville vært en fantastisk kongress! Vi kunne overføre det over hele verden og vennene våre i hele verden ville gjøre det samme. Vi kommer til å oppnå den tilstanden. Dere klarer ikke å forestille dere kraften dere da ville besitte. Det ville vært en utrolig erfaring!

Derfor, kun indre konsentrasjon!

Og på utsiden; hjelp fra vennene og mine instruksjoner.

Fra Vilnius kongressen, 25/3/12, Leksjon #5

 

Kommentarer / Spørsmål