Ikke let etter smertestillende, prøv behandling i stedet

Spørsmål: Kommer vi til å lide helt til vi har gått gjennom alle korreksjonene?

Svar: Lidelse er å føle ukorrigerte områder inni oss. Så snart jeg begynner å se dem på riktig måte, vil jeg ikke oppfatte dem som lidelse lenger. I stedet vil jeg føle en enorm takknemlighet til lyset som viser meg noe jeg kan korrigere i meg selv.

Smerte betyr at det er tid for handling. Om jeg har en skade som ikke gjør vondt, vil dette være farlig siden jeg da tillater at sykdommen setter seg. Om det gjør vondt, vil sykdommen (ikke skaden i seg selv) tvinge meg til å begynne å oppsøke behandling i stedet.

Hvordan oppfatter vi så smerte, som noe positivt eller negativt? Det går an å skru av en bestemt nerve i hjernen din, og da vil du aldri mer kjenne smerte. Om foten din tar fyr, vil du ikke en gang kjenne at du brenner. Om armen din setter seg fast i en maskin, vil du ikke legge merke til det. Smerte er hjelpen som gjør oss oppmerksom på at noe er galt! Derfor må vi se på det som et middel for korreksjon.

Fra første del av Morgenleksjonen 6/5/2011, Writings of Rabash

Kommentarer / Spørsmål