Plikten å lære kabbala fra en autentisk kabbalist

Dr. Michael LaitmanSpørsmål: Hvordan vet du at læreren din er en autentisk kabbalist?

Svar: Hvordan vet du at han er ekte kabbalist? Han kan ikke vise til spesielle diploma eller utføre mirakuløse handlinger som ser spirituelle ut for deg, for hvordan kan du bedømme om noe er spirituelt? Du kan bare lytte til hjertet ditt og finne ut om det du hører resonerer med deg og kobler deg til roten av sjelen din.

Jeg studerte fem eller seks forskjellige steder før jeg fant  Rabash. Og jeg forlot dem ikke for å finne noe bedre. Jeg bare så at det ikke fantes mer å gjøre eller å lære der. Det var ikke fordi de prøvde å lure meg; hver av dem hadde simpelthen sine egne metoder, ideer og vrangforestillinger.

Men jeg lette etter et sted der jeg kunne studere kabbala som vitenskap. Og da jeg møtte Rabash så jeg med en gang at elevene hans studerte autentiske primære kilder: Zohar, skriftene til ARI og Baal HaSulam, som er de mest grunnleggende kabbalistiske tekstene, og at han tilføyde en dyp mening til konseptene på en logisk måte, uten eksterne religiøse handlinger eller meditasjon.

Han hadde, med andre ord, en streng, vitenskapelig tilnærming, uten å helle mot den ene eller andre retningen. Da hadde jeg allerede skjønt at sannheten ikke fantes på noen av disse stedene. Jeg følte at når de snakket om fysiske hendelser eller fantasier, så hadde det ingenting å gjøre med det spirituelle.

Jeg fikk en klar følelse at her fantes en inngangsdør til en mer intern verden som ikke er avhengig av fysikk eller av fantasi, av alle de karaktertrekkene jeg selv hadde. Det krever at man avdekker et visst intern lag inni seg, og jeg søkte: hvordan gjør man det? Og da jeg kom til Rabash og begynte å studere, så jeg at det var akkurat dette han snakket om.

Baal HaSulam skriver at de som ønsker å oppnå spirituell innsikt må finne en lærer, en autentisk vis kabbalist som synes å være den rette mann for denne jobben. Men om de føler at de er på et sted som ikke passer for dem, så må de ikke slutte å lete. Tiden renner faktisk ut.

(35227)

Fra fjerde delen av den daglige kabbalaleksjonen, 13/2/11, «The Essence of The Wisdom of Kabbalah»

Kommentarer / Spørsmål